Čoko puding je bio moja današnja užina, a upravo spada u kategoriju jednostavnih, brzih, zdravih i ukusnih recepata.
Obzirom da vikend najavljuju toplo vreme predlažem da ga iskoristite za boravak u prirodi sa najdražima, a da u pripremi obroka odaberete jednostavne recepte koji su spremni za tili čas, a uz to su i zdravi.
Prednosti čia semena:
- Pospešuje rad probave, pa time smanjuje rizik od nastanka zatvora;
- Pospešuje hidrataciju organizma obzirom na visok udeo vode;
- Daje osećaj sitosti pa je dobar za kontrolu apetita;
- Čia obiluje antioksidantima, mineralima i omega 3 masnim kiselinama;
Sinoć sam konstatovala da mi je frižider potpuno prazan, tj. ostala sam na jednoj banani i par malina, tako da sam krenula u pripremu ovog pudinga od onoga što mi je bilo dostupno, a sve u želji da na posao ponesem za užinu zdravu poslasticu.
Za pripremu čia pudinga potrebni sastojci:
- 1/3 šolje čia semena,
- 330 ml biljnog mleka po izboru
- 2 kašičice sirovog kakao praha
- 2 kašičice kokosovog proteina (opciono)
- 1 banana, maline ili drugo voće po izboru.
- Čia seme sam stavila u teglu i prelila biljnim mlekom. Dobro izmešajte smesu kako bi se izbeglo stvaranje grudvica.
- Zatim sam dodala kakao prah, za pun ukus čokolade. Zatvorila teglu poklopcem i energično protresla da se sve fino sjedini.
- Teglu odložiti u frižider preko noći.
- Ujutru sam dodala kokosov protein, bananu isečenu na kolutove i sveže maline. Zatvorila teglu i to je to, pravac na posao.
Količina koja se dobije je dovoljna za dve porcije pudinga. Ukus fenomeeeeenalan!
Umesto banana i malina možete čoko – čia puding jesti i uz dodatak drugog voća po izvor. jedna od meni omiljenih kompinacija je čoko čia puding sa svežim borovnicama.
Uživajte u predstojećem vikendu! Ja mu se baš radujem. Imam gust raspored za ovaj vikend, a započeću ga pešačkom turom Avalom, sa svojom porodicom i baš punoooo mališana planinara.