Pretraga

Zdrava Twix čokoladica

Priprema 20 minuta
Vreme pečenja – minuta
8 komada
Facebook
Pinterest
WhatsApp

Zdrava twix čokoladica ( twiks bar) ili slani karamel čoko-bar je brzinski pripremljen slatkiš koji  zadovoljava i najzahtevnije sladokusce. Sve one koji ne žele da puno vremena provedu u kuhinji, a da imaju desert kojim mogu da se pohvale.

Ovi zdrava tvix čokoladica barovi su:

⭐Posni, vegan
⭐Jednostavni za pripremu, bez pečenja
⭐Potreban vam je blender, secko i 15 minuta pripreme
⭐Bogati su mineralima i vitaminima
⭐Povećavaju lučenje dopamina

Savršeni spoj slanog karamela i crne čokolade

Zdrava Twix čokoladica 1

Zdrava twix čokoladica recept

Potrebni sastojci za 10 čokoladica (silikonski pravougaoni kalupi)

Korica:
½ šolje badema
1 šolja ovsenih pahuljica
3 kašike kokosovog ulja
1 kašika meda
Prstohvat soli

Karamel fil:
12 urmi
2 kašike kokosovog ulja
1/2 kašičice soli
3 kašike tahinija (susamove paste)

Preliv od čokolade:

100g crne čokolade ( koristila sa 80% kakaa bez šećera) i kašika kokosovog ulja.

Priprema:

1.       U multipraktik ili secka ubaciti bademe i ovsene pahuljice i blendati dok se fino ne ustine. Zatim dodati preostale sastojke i miksati još 1 minut sa se sve lepo poveže. Sa po jednom kafenom kašičicom smese puniti kalupe, utisnuti je donjom stanom kašičice u kalup ili prstima.

2.       Za Karamel: Namočiti u toploj vodi na  par minuta urme a zatim ih oljuštiti i izvaditi im košticu.

Izmiksati u blenderu urmame sa tahinijem, zatim dodati preostale sastojke i miksati još malo da se dobije struktura glatke paste. Po jednu kašičicu karamela rasporediti preko korice.

3.       Odložiti u zamrzivač na 1h-2h  da se čokoladice hlade i karamel stegne.  

4.       Rastopiti  čokoladu sa 1 kašikom kokosovog ulja. Biskvit izvaditi iz kalupupa, prelitiga čokoladom ili svaki umočiti u čokoladu i vaditi na papir za pečenje. Kako je smesa hladnea, brzo će se čokoladni pleliv stegnuti. Ostaviti ih u frižider na pola sata da se dodatno rashlade i čokolada učvrsti.

5.        Čuvati u frižideru.

Zdrava twix čokoladiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

KORA

  • ½ šolje badema
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašika meda
  • Prstohvat soli

KARAMEL FIL

  • 12 urmi
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 kašike tahinija (susamove paste)

PRELIV OD ČOKOLADE

  • 100g crne posne čokolade ( koristila sa 80% kakaa bez šećera) i kašika kokosovog ulja.

Priprema

KORA

  1. U multipraktik ili secka ubaciti bademe i ovsene pahuljice i blendati dok se fino ne ustine. Zatim dodati preostale sastojke i miksati još 1 minut sa se sve lepo poveže. Sa po jednom kafenom kašičicom smese puniti kalupe, utisnuti je donjom stanom kašičice u kalup ili prstima.

KARAMEL

  1. Namočiti u toploj vodi na  par minuta urme a zatim ih oljuštiti i izvaditi im košticu.
  2. Izmiksati u blenderu urmame sa tahinijem, zatim dodati preostale sastojke i miksati još malo da se dobije struktura glatke paste. Po jednu kašičicu karamela rasporediti preko korice.
  3. Odložiti u zamrzivač na 1h-2h  da se čokoladice hlade i karamel stegne.

PRELIV OD ČOKOLADE

  1. Rastopiti  čokoladu sa 1 kašikom kokosovog ulja. Biskvit izvaditi iz kalupupa, prelitiga čokoladom ili svaki umočiti u čokoladu i vaditi na papir za pečenje. Kako je smesa hladna, brzo će se čokoladni preliv stegnuti.
  2. Ostaviti barove u frižider na pola sata da se dodatno rashlade i čokolada učvrsti.

Čuvati u frižideru.

Povezani recepti

Veganski braunis sa batatom

Veganski brauni sa batatom

Čokoladni, posni braunis pripremljen od svega nekoliko kvalitetnih sastojaka. Sočan, jednostavno se priprema i jako ukusan.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.