Zdrava twix čokoladica ( twiks bar) ili slani karamel čoko-bar je brzinski pripremljen slatkiš koji zadovoljava i najzahtevnije sladokusce. Sve one koji ne žele da puno vremena provedu u kuhinji, a da imaju desert kojim mogu da se pohvale.
Ovi zdrava tvix čokoladica barovi su:
⭐Posni, vegan
⭐Jednostavni za pripremu, bez pečenja
⭐Potreban vam je blender, secko i 15 minuta pripreme
⭐Bogati su mineralima i vitaminima
⭐Povećavaju lučenje dopamina
Savršeni spoj slanog karamela i crne čokolade
Zdrava twix čokoladica recept
Potrebni sastojci za 10 čokoladica (silikonski pravougaoni kalupi)
Korica:
½ šolje badema
1 šolja ovsenih pahuljica
3 kašike kokosovog ulja
1 kašika meda
Prstohvat soli
Karamel fil:
12 urmi
2 kašike kokosovog ulja
1/2 kašičice soli
3 kašike tahinija (susamove paste)
Preliv od čokolade:
100g crne čokolade ( koristila sa 80% kakaa bez šećera) i kašika kokosovog ulja.
Priprema:
1. U multipraktik ili secka ubaciti bademe i ovsene pahuljice i blendati dok se fino ne ustine. Zatim dodati preostale sastojke i miksati još 1 minut sa se sve lepo poveže. Sa po jednom kafenom kašičicom smese puniti kalupe, utisnuti je donjom stanom kašičice u kalup ili prstima.
2. Za Karamel: Namočiti u toploj vodi na par minuta urme a zatim ih oljuštiti i izvaditi im košticu.
Izmiksati u blenderu urmame sa tahinijem, zatim dodati preostale sastojke i miksati još malo da se dobije struktura glatke paste. Po jednu kašičicu karamela rasporediti preko korice.
3. Odložiti u zamrzivač na 1h-2h da se čokoladice hlade i karamel stegne.
4. Rastopiti čokoladu sa 1 kašikom kokosovog ulja. Biskvit izvaditi iz kalupupa, prelitiga čokoladom ili svaki umočiti u čokoladu i vaditi na papir za pečenje. Kako je smesa hladnea, brzo će se čokoladni pleliv stegnuti. Ostaviti ih u frižider na pola sata da se dodatno rashlade i čokolada učvrsti.
5. Čuvati u frižideru.