Zdrava Twix čokoladica

Priprema 20 minuta
Vreme pečenja – minuta
8 komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Zdrava twix čokoladica ( twiks bar) ili slani karamel čoko-bar je brzinski pripremljen slatkiš koji  zadovoljava i najzahtevnije sladokusce. Sve one koji ne žele da puno vremena provedu u kuhinji, a da imaju desert kojim mogu da se pohvale.

Ovi zdrava tvix čokoladica barovi su:

⭐Posni, vegan
⭐Jednostavni za pripremu, bez pečenja
⭐Potreban vam je blender, secko i 15 minuta pripreme
⭐Bogati su mineralima i vitaminima
⭐Povećavaju lučenje dopamina

Savršeni spoj slanog karamela i crne čokolade

Zdrava Twix čokoladica 1

Zdrava twix čokoladica recept

Potrebni sastojci za 10 čokoladica (silikonski pravougaoni kalupi)

Korica:
½ šolje badema
1 šolja ovsenih pahuljica
3 kašike kokosovog ulja
1 kašika meda
Prstohvat soli

Karamel fil:
12 urmi
2 kašike kokosovog ulja
1/2 kašičice soli
3 kašike tahinija (susamove paste)

Preliv od čokolade:

100g crne čokolade ( koristila sa 80% kakaa bez šećera) i kašika kokosovog ulja.

Priprema:

1.       U multipraktik ili secka ubaciti bademe i ovsene pahuljice i blendati dok se fino ne ustine. Zatim dodati preostale sastojke i miksati još 1 minut sa se sve lepo poveže. Sa po jednom kafenom kašičicom smese puniti kalupe, utisnuti je donjom stanom kašičice u kalup ili prstima.

2.       Za Karamel: Namočiti u toploj vodi na  par minuta urme a zatim ih oljuštiti i izvaditi im košticu.

Izmiksati u blenderu urmame sa tahinijem, zatim dodati preostale sastojke i miksati još malo da se dobije struktura glatke paste. Po jednu kašičicu karamela rasporediti preko korice.

3.       Odložiti u zamrzivač na 1h-2h  da se čokoladice hlade i karamel stegne.  

4.       Rastopiti  čokoladu sa 1 kašikom kokosovog ulja. Biskvit izvaditi iz kalupupa, prelitiga čokoladom ili svaki umočiti u čokoladu i vaditi na papir za pečenje. Kako je smesa hladnea, brzo će se čokoladni pleliv stegnuti. Ostaviti ih u frižider na pola sata da se dodatno rashlade i čokolada učvrsti.

5.        Čuvati u frižideru.

Zdrava twix čokoladiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

KORA

  • ½ šolje badema
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašika meda
  • Prstohvat soli

KARAMEL FIL

  • 12 urmi
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 kašike tahinija (susamove paste)

PRELIV OD ČOKOLADE

  • 100g crne posne čokolade ( koristila sa 80% kakaa bez šećera) i kašika kokosovog ulja.

Priprema

KORA

  1. U multipraktik ili secka ubaciti bademe i ovsene pahuljice i blendati dok se fino ne ustine. Zatim dodati preostale sastojke i miksati još 1 minut sa se sve lepo poveže. Sa po jednom kafenom kašičicom smese puniti kalupe, utisnuti je donjom stanom kašičice u kalup ili prstima.

KARAMEL

  1. Namočiti u toploj vodi na  par minuta urme a zatim ih oljuštiti i izvaditi im košticu.
  2. Izmiksati u blenderu urmame sa tahinijem, zatim dodati preostale sastojke i miksati još malo da se dobije struktura glatke paste. Po jednu kašičicu karamela rasporediti preko korice.
  3. Odložiti u zamrzivač na 1h-2h  da se čokoladice hlade i karamel stegne.

PRELIV OD ČOKOLADE

  1. Rastopiti  čokoladu sa 1 kašikom kokosovog ulja. Biskvit izvaditi iz kalupupa, prelitiga čokoladom ili svaki umočiti u čokoladu i vaditi na papir za pečenje. Kako je smesa hladna, brzo će se čokoladni preliv stegnuti.
  2. Ostaviti barove u frižider na pola sata da se dodatno rashlade i čokolada učvrsti.

Čuvati u frižideru.

Povezani recepti

Veganski braunis sa batatom

Veganski braunis sa batatom

Čokoladni, posni braunis pripremljen od svega nekoliko kvalitetnih sastojaka. Sočan, jednostavno se priprema i jako ukusan.

Letnji Čiz kejk - cheese cake

Letnji čiz kejk

Letnji čiz kejk je zdravija, laganija varijant svima omiljenog cheese cake. Bez slatke pavlake.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.