Lagane projice – testo spremno za 5 minuta

Priprema 5 minuta
Vreme pečenja 20 minuta
12 komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ponekad nam za doručak prijaju jednostavna jela kao što su ove lagane projice, uz šolju jogurta i namaz. A kako smo u sred zime, u ovo februarsko jutro smo se odlučili za domaći ajvar.  Naravno da pride može koji kiseli krastavčić, masline, kriška sira, neka sveža salata. Na koji način ćete servirati i konzumirati ove lagane projice, stvar je lićnog izbora ili onoga šta već imate u frižideru.

Priprema je stvarno brzinska, ne treba vam više od 5 minuta da izvadite sastojke i zamesite testo. Testo treba da je malo ređe, kao za guste palačinke.

Lagane projice - testo spremno za 5 minuta 1

Lagane projice recept

Potrebni sastojci za 9 projica:

  • 1 veće jaje ili 2 manja
  • 1 šolja jogurta 200 ml
  • 4 kašika kukuruznog brašna
  • 4 kašike speltinog integralnog brašna ili drugog brašna po izboru
  • ½ praška za pecivo
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Ako želite dodatno da ih začinite , dodajte komad sira i pospite ih susamom.

Priprema:

  1.  Umešati viljuškom jaje i jogurt.
  2. Dodati ostale sastojke i zamešati testo. Testo treba da je redje, da se fino izliva u kalupe.
  3. Peći na 200C – 20 minuta, da fino porumene.

Projice služiti tople.

SAZNAJ VIŠE:

Preporučujem vam da pogledate i isprobate recept za bezglutenski Hleb od palente: Ukusan i hranljiv hleb za mirisna jutra.

hleb od palente

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

  • 1 veće jaje ili 2 manja
  • 1 šolja jogurta 200 ml
  • 4 kašika kukuruznog brašna
  • 4 kašike speltinog integralnog brašna ili drugog brašna po izboru
  • ½ praška za pecivo
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Ako želite dodatno da ih začinite, dodajte komad sira i pospite ih susamom.

Priprema

  1. Umešati viljuškom jaje i jogurt.
  2. Dodati ostale sastojke i zamešati testo. Testo treba da je redje, da se fino izliva u kalupe.
  3. Peći na 200C – 20 minuta, da fino porumene.

Povezani recepti

Domaća granola

Domaća Granola u kikiriki karamelu

Da li volite granolu? Ja je obožavam! Par kašika hrskave domaće granole, hladno biljno mleko ili jogurt uz dodatak svežeg voća, je doručak koji me

Mafini od ovsenog brašna

Mafini od ovsenog brašna sa borovnicama, sladak, a zdrav doručak, za početak nove radne nedelje. Može i užina, ko već kako voli.

Proso kačamak

Proso kačamak za doručak ili večeru. Lako se priprema, veoma je ukusan i lako se vari.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.