Bezglutenski hleb od palente

Priprema 15 minuta
Vreme pečenja 45 minuta
4 osobe komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Puno je varijanti u kojima možete koristiti bezglutenski hleb od palente. Za sendviče, kao podlogu za pizzu, za grickanje onako samog za sebe, ali i uz dodatak omiljenog namaza i svežu salatu.

Recept hleb od palente

Potrebni sastojci:

  • 1 manja tikvica
  • 1 šargarepa
  • 6 kašika kukuruzne palente bez glutena
  • 3 kašike brašna od helje ili (lanenog brašna, bundevinog brašna ili brašna od leblebija)
  • 1 kašika mlevenih lanenih semenki
  • 200 ml domaćeg kefira ( jogurta ili kisele/ obične vode)
  • 50 ml vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Pola kašičice soli
  • Susam za posipanje

Priprema:

  1. Pomešati sve sastojke: narendanu šargarepu i tikvicu, so, laneno seme, brašno, kefir, vodu i ulje.
  2. Sve lagano sjediniti i ostaviti da odstoji dok se rerna ne zagreje.
  3. Rernu uključiti na 200 C. Kada se rerna zagreje, tepsiju prečnika 27 cm obložiti papirom za pečenje, a zatim po istoj ravnomerno u tankom sloju, rasporediti smesu za hleb. Hleb odozgo posututi sa susamom.
  4. Peći na 200C – 45 minuta.
  5. Kada je hleb od palente pečen, izvaditi ga iz tepsije sa sve papirom za pečenje i ostaviti da se prohladi na rešetki 10 minuta.
  6. Nakon toga lagano odkloniti papir za pečenje sa dna hleba, iseći hleb na trougliće i uživati u ukusu.

Sa čim će te ih jest je stvar izbora i raspoloženja.

Neki od mojih predloga za serviranje hleba od palente su uz dimljeni losos i sir bree ili uz svežu salatu, namaz od suncokreta i dimljeni sir sa bosiljkom.

BEZ GLUTENA

Ukoliko ste na ishranu bez glutena, dopašće vam se sigurno i recept za hleb od leblebija.

hleb od leblebija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

  • 1 manja tikvica
  • 1 šargarepa
  • 6 kašika kukuruzne palente bez glutena
  • 3 kašike brašna od helje ili (lanenog brašna, bundevinog brašna ili brašna od leblebija)
  • 1 kašika mlevenih lanenih semenki
  • 200 ml domaćeg kefira ( jogurta ili kisele/ obične vode)
  • 50 ml vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Pola kašičice soli
  • Susam za posipanje

Priprema

  1. Pomešati sve sastojke: narendanu šargarepu i tikvicu, so, laneno seme, brašno, kefir, vodu i ulje. Sve lagano sjediniti i ostaviti da odstoji dok se rerna ne zagreje.
  2. Rernu uključiti na 200 C. Kada se rerna zagreje, tepsiju prečnika 27 cm obložiti papirom za pečenje, a zatim po istoj ravnomerno u tankom sloju, rasporediti smesu za hleb. Hleb odozgo posututi sa susamom.
  3. Peći na 200C – 45 minuta. Kada je hleb od palente pečen, izvaditi ga iz tepsije sa sve papirom za pečenje i ostaviti da se prohladi na rešetki 10 minuta.
  4. Nakon toga lagano odkloniti papir za pečenje sa dna hleba, iseći hleb na trougliće i uživati u ukusu.

Povezani recepti

spelta stapići

Posni spelta štapići

Ako ti i/ili toja deca volite hlebne štapiće rado bi posegnuli za njima u pekari, ovo je recept za vas.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.