Ražani čajni kolačići

Priprema 15 minuta
Vreme pečenja 20 minuta
12 većih komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Čajni kolačići – Skonsi, koji se rado spremaju u BIO Prostor kuhinji!

Razloga za to ima više.  Pripremaju se brzo i jednostavno, ukusna su  i zdrava užina,  doručak ili večera. Savršeni su topli, kao i hladni.  Mogu da stoje više dana i jednako su dobri kao prvog.

cajni-kolacici

Inspiracija za ove kolačiće mi je  bio recept  “Engleski čajni kolačići – Scone” Engleski Skonsi iz knjige recepata GastroNomada Lepog brke.

A onda sam oduzimala, dodovala, eksperimentisala sa brašnom i dodacima i tako je nastao recept za Ražane čajne kolačiće – Skonse.

Preferiram da ih konzumiram uz čaj, a vi izaberite napitak po vašoj meri. Možda kafa Ili već nešto treće.

Ražani čajni kolačići – Skonsi recept

Potrebni sastojci:

  • 230 g ražanog brašna od celog zrna
  • 50 g kokosovog šećera
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašičica cejlonskog cimeta
  • ½ praška za pecivo
  • 1 šipka burbon vanile
  • 125 g putera
  • 50 g kokosovog brašna
  • 1 šargarepa (izrendana)
  • sok od jedne ceđene narandže (oko 100 ml)
  • 100 g crne čokolade (izlomljene)

Priprema:

  1. U činiju umešati: brašno, prašak za pecivo, šećer, so, cimet i  vanilu pa dodati puter i sjediniti sastojke prstima.
  2. Nakon toga dodati kokosovo brašno, šargarepu i sok od narandže i umestiti varjačom testo. Za kraj dodati u smesu i 100g crne čokolade.
  3. Umesto kokosa možete dodati suvo groždje ili brusnice. U tom slučaju je potrebno povećati količinu brašna sa 230 na 250 g. Kombinacije ukusa su mnogobrojne.
  4. Vaditi kolačiće direktno iz činije i ređati na pek parir. Peći ih 20 minuta na 200C.

Od ove količine testa, dobije se 15 malih ili 12 većih skonsa.

PREPORUKA

Preporučujem vam da pogledate i recept čoko mafine. Ovo su mafini koji svi vole, bez izuzetaka.

čoko mafini

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

  • 230 g ražanog brašna od celog zrna
  • 50 g kokosovog šećera
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašičica cejlonskog cimeta
  • ½ praška za pecivo
  • 1 šipka burbon vanile
    125 g putera
    50 g kokosovog brašna
    1 šargarepa (izrendana)
    sok od jedne ceđene narandže (oko 100 ml)
    100 g crne čokolade (izlomljene)

Priprema

  1. U činiju umešati: brašno, prašak za pecivo, šećer, so, cimet i vanilu pa dodati puter i sjediniti sastojke prstima.
  2. Nakon toga dodati kokosovo brašno, šargarepu i sok od narandže i umestiti varjačom testo.
  3. Za kraj dodati u smesu i 100g izlomljene crne čokolade.
  4. Umesto kokosa možete dodati suvo groždje ili brusnice. U tom slučaju je potrebno povećati količinu brašna sa 230 na 250 g.
  5. Vaditi kolačiće direktno iz činije i ređati na pek parir.
  6. Peći ih 20 minuta na 200C.

Povezani recepti

Veganski braunis sa batatom

Veganski braunis sa batatom

Čokoladni, posni braunis pripremljen od svega nekoliko kvalitetnih sastojaka. Sočan, jednostavno se priprema i jako ukusan.

Letnji Čiz kejk - cheese cake

Letnji čiz kejk

Letnji čiz kejk je zdravija, laganija varijant svima omiljenog cheese cake. Bez slatke pavlake.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.