Pretraga

Galete od oraha i kakaa

Priprema 10 minuta
Vreme pečenja 30 minuta
45 komada
Facebook
Pinterest
WhatsApp

Galete od oraha i sirovog kakao praha za užinu ili doručak. Kreće nova radna nedelja pa evo predloga za zdravu užinu za naše školarce i mališane.

galete-od-oraha-i-kakaa

Ja ću ih poneti na posao, a osim za užinu mogu biti i odličan doručak uz neki sirup ili namaz kao tradicionalni džem od šljiva i sveže voće.

Nova receptura za galete

Recept za galete od oraha i kakaa je nastao iz želje da napravim nutritivno bogatiju verziju tradicionalnih galeta.

Danima sam eksperimentisala i konačno došla do recepture oko koje smo se moji dečaci i ja složili, da je dobitna kombinacija. Petar je tražio da se dobro napuni posudica za užinu da ima da posluži i drugare, a i Đorđe je napunio svoju posudu za sutrašnji izlet sa vrtićem.

Recept galete od oraha i kakaa

Potrebno:

  • 3 jaja
  • 150 g nerafinisanog šećera šećerne trske
  • ½ kašičice burbon vanile
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašike sirovog kakao praha
  • 400 g brašna (200g integralno heljdino i 200 g integralno speltino)
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml biljnog mleka
  • 100 ml kokosovog ulja
  • 3 pune kašike mlevenih oraha

Priprema:

  1. Šećer, vanilu, cimet i kakao izmešati. Umutiti jaja pa zatim dodati mešavinu šećera i ostalih sastojaka i mutiti još minut-dva. Kao zaslađivač sam koristila nerafinisani šećer šećerne trske a vi izaberite zaslađivač po želji.
  2. Smanjiti mikser na manju brzinu i dodati tečnost (mleko , biljno mleko ili vodu). Ja  sam ovog puta koristila filtiranu vodu.
  3. Isključiti mikser  i dodati brašno. Brašno prvo izmešati kutlačom a zatim i mikserom.
  4. Na kraju dodati 100 ml ulja kokosovog ili ulja kojim raspolažete) i 3 pune kašike mlevenih oraha  i sve dobro sjediniti. Testo treba da bude gušće a da se opet izliva u kalup, tako da se po potrebi može doliti još tečnosti.
  5. Moj aparat za galete ima 5 podeoka za podešavanje temperature i uvek podesim na četvrtu. Pre nego što ga uključim podmažem plotne  i čekam da se  zagreju, a zatim svaku turu pečem po 3 minuta.

Količina testa je dovoljna za 9 tura galeta.

PREPORUKA

Preporučujem vam da pogledate i isprobate recept za posne, veganske Vafle

vafli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

  • 3 jaja
  • 150 g nerafinisanog šećera šećerne trske
  • ½ kašičice burbon vanile
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašike sirovog kakao praha
  • 400 g brašna (200g integralno heljdino i 200 g integralno speltino)
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml biljnog mleka
  • 80 ml kokosovog ulja
  • 3 pune kašike mlevenih oraha

Priprema

  1. Šećer, vanilu, cimet i kakao izmešati.
  2. Umutiti jaja pa zatim dodati mešavinu šećera i ostalih sastojaka i mutiti još minut – dva. Kao zaslađivač sam koristila nerafinisani šećer šećerne trske, a vi izaberite zaslađivač po želji.
  3. Smanjiti mikser na manju brzinu i dodati biljno mleko (ili vodu).
  4. Isključiti mikser i dodati brašno. Brašno prvo izmešati kutlačom, a zatim i mikserom.
  5. Na kraju dodati kokoso ulje ili drugo po izboru i 3 pune kašike mlevenih oraha. Sve dobro sjediniti.
  6. Testo treba da bude gušće, a da se opet izliva u kalup, po se po potrebi može doliti još tečnosti.
  7. Moj aparat za galete ima 5 podeoka za podešavanje temperature i uvek podesim na četvrtu. Pre nego što ga uključim podmažem plotne i čekam da se zagreju, a zatim svaku turu pečem po 3 minuta.

Povezani recepti

Veganski braunis sa batatom

Veganski brauni sa batatom

Čokoladni, posni braunis pripremljen od svega nekoliko kvalitetnih sastojaka. Sočan, jednostavno se priprema i jako ukusan.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.