Namaz od suncokreta

Nedavno sam spremala slane bezglutenske krofne sa tikvicama i iskoristila ovaj namaz od suncokreta kao premaz. Dok juče sam ga koristila kao osnovni namaz za sendviče.
U sendvič varijanti, ražani hleb iseći na tanke kriške, a pored namaza dodati svežu papriku, paradajz ili krastavac. Ne mogu da se odlučim koja je kombinacija bolja.

Ovaj namaz od suncokreta se odlično slaže i sa slanim krekerima. Obožavam ga baš zbog toga što se može koristiti na više načina,  a daje posebnu aromu svakoj kombinaciji.

Recept za namaz od suncokreta

Za recept potrebne sastojke i metog pripreme skroluj naniže.

Namaz od suncokreta

Ukupno vreme pripreme: 5 minuta
Vreme kuvanja: /
Mera za: 1 teglicu ( 200 ml)

Potrebni sastojci:

  • 1 šolja suncokreta (namočenih preko noći)
  • Sok od ½ limuna
  • Kašičica soli
  • 1 kašičica tahinija
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • ¼ glavice ljubičastog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 supena kašika nutritivnog kvasca ( može i ne mora)

Priprema:

  1. Suncokret ujutru procediti i isprati.
  2. Zatim zajedno sa ostalim sastojcima staviti u blender i miksati dok smesa ne postane glatka i kremasta.
  3. Ostaje da premažete krofne sa namazom i uživate u ukusu.

Dodatne Informacije

Ostatak namaze stavite u teglicu i čuvajte u frižideru. Iskoristite u narednih 5 dana.

author-avatar

Marina Erceg je urednik sajta Bio Prostor.

Nema komentara na "Namaz od suncokreta"

    Ostavi komentar

    Ili se prijavite sa Facebook nalogom