Pretraga

Crveni pikantni pesto sos

Priprema 10 minuta
Vreme pečenja 0 minuta
280 g pesta / za 4 porcije komada
Facebook
Pinterest
WhatsApp

Recept za sve ljubitelje pesta! Crveni pikantni pesto sos ovog puta pripremljen sa korijanderom. Našla sam na pijaci mladi korijander (što nije čest slučaj) i odmah poželela da napravim pesto sos.

Umesto korijandera možete koristiti i bosiljak, kao i sremuš. U zavisnosti od sezone napravite i izbor. 

Crveni pikantni Pesto sos

Pesto sos je savršen uz pastu za brzinski ručak ili večeru, a podjednako je dobar i kao užina uz krekere ili kao namaz na parčetu hleba. Sa čime god da ga kombinujete, daće svojim ukusom posebnu notu jelu.

Crveni pikantni pesto sos recept

Potrebni sastojci:

  • 1 čen belog luka
  • 1 manja teglica suvog paradajza (oko 180 g )
  • 50 g oraha (sirovih) ili 50g pinjola
  • 20 g svežeg korijandera (ili bosiljka)
  • 4 kašike maslinovog ulja (ili ulja iz teglice sušenog paradajza)
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašika nutritivnog kvasca (opciono)
  • 3 kašike vode

Priprema:

  1. Orahe odmeriti, potopiti u hladnu vodu i ostaviti par sati da odstoje. Nakon toga ih isprati i staviti u blender. Ako umesto oraha koristite sirove pinjole nije potrebno namakanje.
  2. Sve preostale sastojke dodajte u blender ili multipraktik i miksati dok se ne sjedine.

On navedenih namernica se dobije jedna srednja tegla pesta. Korijander  doprinosi da ovaj pesto zaista bude pikantan. Sa bosiljkom je blažeg ukusa.

Crveni pikantni pesto sos 1

Predlažem da sos servirate sa špagetama izradjenih od svežiš tikvica.

Za pripremu špageta od tikvice koristite spiralizator. Ukoliko nemate spiralizator, poslužiće vam i obične rende ili se opredelite za testeninu po izboru.

Uživajte. Prijatno!

PREPORUKA

Preporučujem vam da pogledate i isprobate recept za još jedan zdrav posni namaz. U pitanju je namaz od pečenih lešnika i sirovog kakao praha – Čoko-lešnik krem. Zdrava, ukusna zamena za sve kupovne kremove. Bogata lešnicima!

Čoko-lešnik krem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

  • 1 čen belog luka
  • 1 manja teglica suvog paradajza (oko 180 g )
  • 50 g oraha (sirovih) ili 50g pinjola
  • 20 g svežeg korijandera (ili bosiljka)
  • 4 kašike maslinovog ulja (ili ulja iz teglice sušenog paradajza)
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašika nutritivnog kvasca (opciono)
  • 3 kašike vode

Priprema

  1. Orahe odmeriti, potopiti u hladnu vodu i ostaviti par sati da odstoje. Nakon toga ih isprati i staviti u blender. Ako umesto oraha koristite sirove pinjole nije potrebno namakanje.
  2. Sve preostale sastojke dodajte u blender ili multipraktik i miksati dok se ne sjedine.

Povezani recepti

Kremasta paradajz čorba - Čorba od paradajza recept Bio Prostor

Paradajz čorba sa povrćem

Ova paradajz čorba je kremasta, aromatična i punog ukusa. Sveže povrće, začini i paradajz, kao glavni sastojci paradajz čorbe, su se savršeno uklopili.

Krem od heljde

Čoko-heljda krem

Savršen krem čokoladnog ukusa čija je baza kuvana heljda. Posno i bez glutena.

humus sa avokadom

Humus sa avokadom

Humus je odličan izvor proteina, zdravih masti, bogat je vitaminima i mineralim, sve to u jednom, savršeno kremastom namazu.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.