Zapečeni krompir sa 3 vrste sira

Priprema 30 minuta
Vreme pečenja 15 minuta
6 komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Za vikend sam pravila prvi put zapečeni krompir sa tri vrste sira. Sve je počelo sa željom da iskoristim stari beli krompir koji sam imala kako mi nebi propao.

Ideja je bila da napravim uštipke od krompira, ali sam se predomislila i krenula da isprobam nešto novo.

Kuvani krompira me je podsetio na jelo koje sam probala zimus tokom poste Bugarskoj i Banskom, kombinacija kuvanog krompira, feta sira i jaja.

Završila sa zapečenim krompirom sa tri vrste sira za ručak. Deca su se oduševila, jako im se dopalo. Krompir se topi u ustima, a vruć sir se razlvači kao na komadu pice. Tako da će zapečeni krompir definitivno biti češće na našem meniju.  Recept je vrlo jednostavan.

Zapečeni krompir sa 3 vrste sira 1

Zapečeni krompira sa 3 vrste sira recept

Potrebni sastojci (za 4 porcije):  

  • 1 kilogram starog belog krompira
  • 4 jaja
  • 130 g (veća kriška punomasnog kravljeg sira)
  • 100 g gaude
  • 20g ( pola kesice ) permezana
  • So, biber po ukusu, maslinovo ulje

Priprema:

  1. Oljuštite i skuvajte krompir. Svaki krompir preseći na pola i kuvati na tihoj vatri 20 minuta. Kada se skuva, procediti ga i ubaciti u dublju činiju.
  2. Krompira zatim usitnite na manje komade (svaku polovinu krompira na bar 4 dela). Krompir prelijti sa malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti.
  3. Zatim dodati izmrvljen komad kravljeg sira, narednanu gaudu, dva jaja i sve lepo izmešati.
  4. Prespite sve u nauljenu činiju za pečenje. Preostala dva jajeta ulupajte viljuškom uz dodatak malo vode ili mleka i prelijte preko krompira. Za kraj preko jaja pospite permezan.
  5. Pecite na 200 C oko 15 minuta da sve lepo porumeni.

Prijatno!          

PREPORUKA:

Toplo vam preporučujem da pogledate i isprobate i recept Supa od leblebija.

Supa od leblebija

  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

  • 1 kilogram starog belog krompira
  • 4 jaja
  • 130 g (veća kriška punomasnog kravljeg sira)
  • 100 g gaude
  • 20g ( pola kesice ) permezana
  • So, biber po ukusu, maslinovo ulje

Priprema

  1. Oljuštite i skuvajte krompir. Svaki krompir preseći na pola i kuvati na tihoj vatri 20 minuta.
  2. Kada se skuva, procediti ga i ubaciti u dublju činiju.Krompira zatim usitnite na manje komade (svaku polovinu krompira na bar 4 dela). Krompir prelijti sa malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti.
  3. Zatim dodati izmrvljen komad kravljeg sira, narednanu gaudu, dva jaja i sve lepo izmešati.Prespite sve u nauljenu činiju za pečenje.
  4. Preostala dva jajeta ulupajte viljuškom uz dodatak malo vode ili mleka i prelijte preko krompira. Za kraj preko jaja pospite permezan.
  5. Pecite na 200 C oko 15 minuta da sve lepo porumeni.

Povezani recepti

potaz od bundeve

Potaž od bundeve

U pitanju je posni potaž od bundeve sa kokosovim mlekom koji mu daje laganu, kremastu strukturu.

Lazanja od povrća

Povrtna lazanja

Povrtna lazanja je bogata povrćem, lagana, u skladu sa godišnjim dobom, a opet zasitna i u isto vreme jako ukusna!

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.