Crveni pikantni pesto sos

Evo recepta za sve ljubitelje pesta! Crveni pikantni pesto sos ovog puta pripremljen sa korijanderom. Našla sam na pijaci mladi korijander ( što nije čest slučaj) i odmah poželela da napravim pesto. Umesto korijandera možete koristiti i bosiljak, kao i sremuš. U zavisnosti od sezone napravite i izbor. 

Pesto je savršen uz pastu za brzinski ručak ili večeru , a podjednako je dobar i kao užina uz krekere ili jednostavno kao namaz na parčetu hleba. Sa čime god da ga kombinujete , daće svojim ukusom posebnu notu jelu.

Crveni pikantni pesto sos

Potrebni sastojci:

  • 1 čen belog luka
  • 1 manja teglica suvog paradajza ( oko 180 g )
  • 50 g pinjola ( sirovih)
  • 20 g svežeg korijandera
  • 4 kašike maslinovog ulja ( ili ulja iz teglice paradajza)
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašika nutritivnog kvasca
  • 3 kašike vode

Priprema:

  1. Sve sastojke stavite u blender ili muktipraktik i miksati dok se ne sjedine.

On navedenih namernica se dobije jedna srednja tegla pesta. Korijander  doprinosi da ovaj pesto zaista bude pikantan. Sa bosiljkom je blažeg ukusa.

Pesto sa sremušem i upotrebu sremuša toplo preporučujem tokom proleća tj dok je sezona sremuša, a ne traje dugo. Sremuš sosu daje jedinstvenu aromu.

pesto -sos

Predlažem da sos servirate sa špagetama izradjenih od svežiš tikvica. Za pripremu špageta od tikvice koristite spiralizator. Ukoliko nemate spiralizator, poslužiće vam i obične rende. Ili se opredelite za testeninu po izboru.

Uživajte. Prijatno!

 

Crveni pikantni pesto sos sa korijanderom

Vreme pripreme: 5 min
Vreme kuvanja: -
Porcija: 4

Potrebni sastojci:

  • 1 čen belog luka
  • 1 manja teglica suvog paradajza ( oko 180 g )
  • 50 g pinjola ( sirovih)
  • 20 g svežeg korijandera
  • 4 kašike maslinovog ulja ( ili ulja iz teglice paradajza)
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašika nutritivnog kvasca
  • 3 kašike vode

Priprema

  1. Sve sastojke stavite u blender ili muktipraktik i miksati dok se ne sjedine.

Dodatne Informacije

Dobijeni pesto preručiti u teglicu i čuvati u frižideru do 5 dana.

author-avatar

This author has not supplied a bio yet.

No Replies to "Crveni pikantni pesto sos"

    Leave a reply

    Ili se prijavite sa Facebook nalogom