Ponekad nam za doručak prijaju jednostavna jela kao što su ove lagane projice, uz šolju jogurta i namaz. A kako smo u sred zime, u ovo februarsko jutro smo se odlučili za domaći ajvar. Naravno da pride može koji kiseli krastavčić, masline, kriška sira, neka sveža salata. Na koji način ćete servirati i konzumirati ove lagane projice, stvar je lićnog izbora ili onoga šta već imate u frižideru.
Priprema je stvarno brzinska, ne treba vam više od 5 minuta da izvadite sastojke i zamesite testo. Testo treba da je malo ređe, kao za guste palačinke.
Lagane projice recept
Potrebni sastojci za 9 projica:
- 1 veće jaje ili 2 manja
- 1 šolja jogurta 200 ml
- 4 kašika kukuruznog brašna
- 4 kašike speltinog integralnog brašna ili drugog brašna po izboru
- ½ praška za pecivo
- 1 kašičica maslinovog ulja
- prstohvat soli
Ako želite dodatno da ih začinite , dodajte komad sira i pospite ih susamom.
Priprema:
- Umešati viljuškom jaje i jogurt.
- Dodati ostale sastojke i zamešati testo. Testo treba da je redje, da se fino izliva u kalupe.
- Peći na 200C – 20 minuta, da fino porumene.
Projice služiti tople.
SAZNAJ VIŠE:
Preporučujem vam da pogledate i isprobate recept za bezglutenski Hleb od palente: Ukusan i hranljiv hleb za mirisna jutra.