Paprika punjena sirom, lagan, ukusan i zdrav letnji obrok. Možete izabrati crvenu, zelenu, žutu možda baburu, ali u mom slučaju je to najčešće zelena šilja.
Konzumiranjem paprika kao i drugog povrća obezbeđujete unos biljnih vlakana koji su važni za pravilan rad digestivnog trakta. Bogata je vitaminom C i Beta- karotinom, pa je odlična za jačanje imuniteta.
Paprika je bogata i hranljivim sastojcima: ugljenim hidratima, mastima i mineralima. Od minerala najviše sadrži: kalcijum, fosfor, kalijum. Obzirom na sastav koji ima, možemo je slobodno zvati i lekom, a ne samo hranom.
Obzirom na bogatstvo vitamina i minerala paprike i sve blagodeti koje ima za naše zdravlje, ne propustite da je konzumirate što češće tokom letnjih meseci, a tokom zime najbolje koristite pripremljenu u turšiji.
Paprika šilja punjena sirom recept
Za jednu porciju potrebno je:
- 2 paprike šilje očišćene od semena
- 1 jaje
- 1 kriška sira
Priprema:
- Jaje posoliti i ulupati viljuškom.
- Dodati komad sira po izboru ( koristila kravlji punomasni) i izmešati sa jajima.
- Puniti paprike smesom od sira i jaja. Zatvoriti ih svežim paradajzom.
- Peći na 200C oko 15 minuta.
- Uživati u ukusu uz salatu od svežeg paradajza i bosiljka ili već drugu sezonsku salato, po izboru.
PREPORUČUJEM:
Preporučujem vam da pogledate recept za još jedan ukusan i lagan letnji obrok Lazanju od povrća.