Paprika punjena sirom i jajima

Priprema 25 minuta
Vreme pečenja 15 minuta
1 porcija komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Paprika punjena sirom, lagan, ukusan i zdrav letnji obrok. Možete izabrati crvenu, zelenu, žutu možda baburu, ali u mom slučaju je to najčešće zelena šilja.

Konzumiranjem paprika kao i drugog povrća obezbeđujete unos biljnih vlakana koji su važni za pravilan rad digestivnog trakta. Bogata je vitaminom C i Beta- karotinom, pa je odlična za jačanje imuniteta.

Paprika je bogata i hranljivim sastojcima: ugljenim hidratima, mastima i mineralima. Od minerala najviše sadrži: kalcijum, fosfor, kalijum. Obzirom na sastav koji ima, možemo je slobodno zvati i lekom, a ne samo hranom.

Obzirom na bogatstvo vitamina i minerala paprike i sve blagodeti koje ima za naše zdravlje, ne propustite da je konzumirate što češće tokom letnjih meseci, a tokom zime najbolje koristite pripremljenu u turšiji.

Paprika šilja punjena sirom recept

Za jednu porciju potrebno je:

  • 2 paprike šilje očišćene od semena
  • 1 jaje
  • 1 kriška sira
Paprika punjena sirom

Priprema:

  1. Jaje posoliti i ulupati viljuškom.
  2. Dodati komad sira po izboru ( koristila kravlji punomasni) i izmešati sa jajima.
  3. Puniti paprike smesom od sira i jaja. Zatvoriti ih svežim paradajzom.
  4. Peći na 200C oko 15 minuta.
  5. Uživati u ukusu uz salatu od svežeg paradajza i bosiljka ili već drugu sezonsku salato, po izboru.

PREPORUČUJEM:

Preporučujem vam da pogledate recept za još jedan ukusan i lagan letnji obrok Lazanju od povrća.

Lazanja od povrća

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

  • 2 paprike šilje očišćene od semena
  • 1 jaje
  • 1 kriška sira

Priprema

  1. Jaje posoliti i ulupati viljuškom.
  2. Dodati komad sira po izboru ( koristila kravlji punomasni) i izmešati sa jajima.
  3. Puniti paprike smesom od sira i jaja. Zatvoriti ih svežim paradajzom.
  4. Peći na 200C oko 15 minuta.

Uživati u ukusu uz salatu od svežeg paradajza i bosiljka ili već drugu  sezonsku salato, po izboru.

Povezani recepti

potaz od bundeve

Potaž od bundeve

U pitanju je posni potaž od bundeve sa kokosovim mlekom koji mu daje laganu, kremastu strukturu.

Lazanja od povrća

Povrtna lazanja

Povrtna lazanja je bogata povrćem, lagana, u skladu sa godišnjim dobom, a opet zasitna i u isto vreme jako ukusna!

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.