Potaž od bundeve

Priprema 10 minuta
Vreme pečenja 15 minuta
6 porcija komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Potaž od bundeve okrepljuje i prija tokom jesenjih dana. Ako se organizujete i bundevu ostavite u zamrzivaču, onda potaž možete brzo i lako pripremiti i uživati u istom tokom svih zimskih meseci.

U pitanju je posni potaž od bundeve sa kokosovim mlekom koji mu daje laganu, kremastu strukturu.

Potaž od bundeve – Recept

Za potaž (4 porcije) potrebni sastojci:

  • 1/2 manje glavica crnog luka;
  • 2 šargarepe
  • 300 g bundeve isečene na kockice
  • 4 dl vode
  • 100 ml kokosovog mleka
  • Suvi začin, so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Na malo maslinovog uljua (na srednjoj temperatur) propržiti sitno naseckan luk.
  2. Nakon što luk omekša dodati vodu. Kada voda proključa ubaciti naseckanu šargarepu na kolutove i nastaviti sa kuvanjem.
  3. Nakon 5 minuta kuvanja, dodati bundevu naseckanu na kockice. Kuvati sve zajedno još 10 minuta.
  4. Na samom kraju dodati so i biber po ukusu.
  5. Odložiti šerpu sa strane i kada se malo prohladi prebaciti u blender, dodati kokosovo mleko i izblendirati. Za ovu potrebu može da poslući i štapni mikser.

Predlog za serviranje

Potaž od bundeve servirati:

SAZNAJ VIŠE

Preporučujem vam da pročitate BIO Priču – Bundeva u glavnoj ulozi i saznate koje sve vrste bundeve postoje, koje su zdravstvene koristi od kozumiranja bundeve i još zanimljivih stvari o kraljici jeseni.

bundeva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

  • 1/2 manje glavica crnog luka;
  • 2 šargarepe
  • 300 g bundeve isečene na kockice
  • 4 dl vode
  • 100 ml kokosovog mleka
  • Suvi začin, so i biber po ukusu

Priprema

  1. Na malo maslinovog uljua (na srednjoj temperatur) propržiti sitno naseckan luk.Nakon što luk omekša dodati vodu. Kada voda proključa ubaciti naseckanu šargarepu na kolutove i nastaviti sa kuvanjem.
  2. Nakon 5 minuta kuvanja, dodati bundevu naseckanu na kockice. Kuvati sve zajedno još 10 minuta. Na samom kraju dodati so i biber po ukusu.
  3. Odložiti šerpu sa strane i kada se malo prohladi prebaciti u blender, dodati kokosovo mleko i izblendirati ili koristiti štapni mikser.

Povezani recepti

Lazanja od povrća

Povrtna lazanja

Povrtna lazanja je bogata povrćem, lagana, u skladu sa godišnjim dobom, a opet zasitna i u isto vreme jako ukusna!

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.