Proteinski keks od integralnog brašna po izboru za užinu, uz svežu salatu, omiljeni namaz ili kao zdrava grickalica.
Proteinski keks recept
Suvi sastojci:
- 100 g ražanog brašna (ili drugog integralnog brašna po izboru)
- 100 g bundevinog proteina/brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g sirovog suncokreta
- 1 kašika golice
- 1 kašika susama
- 2 kašičice kima u zrnu
- 2 ravne kašike lana
Vlažni sastojci:
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 kašike susamovog putera
- 1/2 banane ispasirana
- 150 ml tople vode
Postupak pripreme:
- Izmešajte sve suve sastojke i dodajte im vlažne. Testo umesiti mikserom.
- Testo je lepljivo. Rastanjiti ga između dva papira za pečenje. Peći na 180C oko 20 minuta, da keks lepo porumeni sa obe strane.
Ps. Ukoliko želite da keks bude bez brašna žitarica, možete staviti 200g bundevinog brašna ili 100 g bundevinog sa 100g lanenog proteina – brašna (koje će zameniti brašno od raži).
PREPORUKA
Preporučujem vam da isprobate recept i za Proteinske krekere sa brašnom od leblebija.