Proteinski keks sa semenkama

Proteinski keks sa semenkama, za užinu, uz svežu salatu, omiljeni namaz ili kao zdrava grickalica.

Proteinski keks sa semenkama recept

Proteinski keks

Suvi sastojci:

  • 100 g ražanog brašna (ili drugog integralnog brašna po izboru)
  • 100 g bundevinog proteina/brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 g sirovog suncokreta
  • 1 kašika golice
  • 1 kašika susama
  • 2 kašičice kima u zrnu
  • 2 ravne kašike lana

Vlažni sastojci:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike susamovog putera
  • 1/2 banane ispasirana
  • 150 ml tople vode

Postupak pripreme:

  1. Izmešajte sve suve sastojke i dodajte im vlažne. Testo umesiti mikserom.
  2. Testo je lepljivo. Rastanjiti ga između dva papira za pečenje. Peći na 180C oko 20 minuta, da keks lepo porumeni sa obe strane.

Ps. Ukoliko želite da keks bude bez brašna žitarica, možete staviti 200g bundevinog brašna ili 100 g bundevinog sa 100g lanenog proteina – brašna (koje će zameniti brašno od raži).

PREPORUKA

Preporučujem vam da isprobate recept i za Proteinske krekere sa brašnom od leblebija.

proteinski krekeri od leblebija

Nema komentara na "Proteinski keks sa semenkama"

    Ostavi komentar

    Ili se prijavite sa Facebook nalogom