Proteinski keks od integralnog brašna

Priprema 10 minuta
Vreme pečenja 20 minuta
1 pleh komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Proteinski keks od integralnog brašna po izboru za užinu, uz svežu salatu, omiljeni namaz ili kao zdrava grickalica.

Proteinski keks recept

Proteinski keks

Suvi sastojci:

  • 100 g ražanog brašna (ili drugog integralnog brašna po izboru)
  • 100 g bundevinog proteina/brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 g sirovog suncokreta
  • 1 kašika golice
  • 1 kašika susama
  • 2 kašičice kima u zrnu
  • 2 ravne kašike lana

Vlažni sastojci:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike susamovog putera
  • 1/2 banane ispasirana
  • 150 ml tople vode

Postupak pripreme:

  1. Izmešajte sve suve sastojke i dodajte im vlažne. Testo umesiti mikserom.
  2. Testo je lepljivo. Rastanjiti ga između dva papira za pečenje. Peći na 180C oko 20 minuta, da keks lepo porumeni sa obe strane.

Ps. Ukoliko želite da keks bude bez brašna žitarica, možete staviti 200g bundevinog brašna ili 100 g bundevinog sa 100g lanenog proteina – brašna (koje će zameniti brašno od raži).

Proteinski keks od integralnog brašna 1

PREPORUKA

Preporučujem vam da isprobate recept i za Proteinske krekere sa brašnom od leblebija.

proteinski krekeri od leblebija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

SUVI SASTOJCI

  • 100 g ražanog brašna (ili drugog integralnog brašna po izboru)
  • 100 g bundevinog proteina/brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 g sirovog suncokreta
  • 1 kašika golice
  • 1 kašika susama
  • 2 kašičice kima u zrnu
  • 2 ravne kašike lana

VLAŽNI SASTOJCI

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike susamovog putera
  • 1/2 banane ispasirana
  • 150 ml tople vode

Priprema

    1. Izmešajte sve suve sastojke i dodajte im vlažne. Testo umesiti mikserom.
    2. Testo je lepljivo. Rastanjiti ga između dva papira za pečenje.
    3. Peći na 180C oko 20 minuta, da keks lepo porumeni sa obe strane.

Ukoliko želite da keks bude bez brašna žitarica, možete staviti 200g bundevinog brašna ili 100 g bundevinog sa 100g lanenog proteina – brašna (koje će zameniti brašno od raži).

Povezani recepti

hleb od palente

Bezglutenski hleb od palente

Palenta u kombinaciiji sa povrćem, tikvicom i šargarepom. Puno je varijanti u kojima možete koristiti bezglutenski hleb od palente.

spelta stapići

Posni spelta štapići

Ako ti i/ili toja deca volite hlebne štapiće rado bi posegnuli za njima u pekari, ovo je recept za vas.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.