Rafaelo kuglice su slatkiš koji je brzo našao svoje mesto u svesakama sa recepatima i postao rad izbor kako za slave, tako i za praznike i druga slavlja. Kombinovanjem namirnica može se dobiti posna ili mrsna verzija rafaelo kuglica.
Ovaj moj recept je posna, sirova, veganska verzija rafaelo kuglica. To znači da je poslastca gotova za svega 15 minuta efektivne pripreme.
Sirove varijante raznih kuglica, a ne samo rafaelo kuglica, su za mene super slatkiši, je se baš brzo spremaju od svega par sastojaka, a dobiješ kvalitetnu poslasticu koja zadovoljava ukuse svih čula.
Recept za sirove rafaelo kuglice
Potrebni sastojci:
- 1 šolja indijskih oraha namočenih 2 sata (150g)
- 100g kokosovog brašna ili pulpa preostala od izrade kokosovog mleka
- 2 kašike soka od limuna
- 3 kašike tečnog zaslađivača po izboru. Može i samleveni nerafinisani šećer u prah
- 3 kašike hladno ceđenog kokosovog ulja (rastopljenog)
- Prepečeni ili sirovi lešnik 25 komada
- Dodatno kokosovo brašno 30 g za valjanje kuglica
Priprema:
- Indijske orahe procediti i staviti u multipraktik zajedno sa limunovim sokom, kokosovim uljem i izmiksati.
- Dodati zaslađivač i kokosovo brašno/pulpu i sve zajedno ponovo izmiksati.
- Smesu staviti na 10 minuta u frižider da se prohladi, a zatim vaditi kašičicom smesu i formirati kuglice.
- U svaku kuglicu staviti po jedan blago prepečeni ili sirovi lešnik.
- Kuglice uvaljati u kokosovo brašno.
Rafaelo kuglice čuvati u frižideru i pojesti u narednih 3-4 dana.
SAZNAJ VIŠE
Preporučujem ti da pročitaš i članak: Kokosov orah. Saznaš kako da izabereš pri kupovini svež kokosov orah, kako da ga jednostavno očistiš, napraviš kokosovo mleko i kokosovo brašno, ali saznaš i koje su zdravstvene prednosti konzumiranja kokosa.
2 Responses
Ja sam pratila recept i nije mi ispalo kako treba, ne znam o cemu se radi. Na kraju sam se setila da kupim urme, pomesam ih sa ovom smesom iznad kako bi bilo jestivo. 🙂
Niste naveli šta nije bilo kako treba. Da li niste mogli da oblikujete kuglice? Možga niste dovoljno namočili indijski orah? Rešenje jeste da se doda dodatni zaslađivačda učvrsti smesu. Ili je pak bila previše retka smesa, onda se doda još malo kokosovog brašna.