Slane krofne sa tikvicama

Priprema 10 minuta
Vreme pečenja 25 minuta
12 komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Slane krofne sa tikvicama mogu biti i slane pločice ili mafini u zavisnosti od kalupa koji imate

Juče sam kupila silikonski kalup za krofne, biće uskoro i slatkih krofni, ali sam  jutros kalup iskoristila za brzinske slane mafine sa tikvicama samo ovog puta u krofna varijanti.

Slane bezglutenske krofne sa tikvicama

Slane krofne /mafine sa tikvicama često spremam svojim klincima kada je sezona tikvic, dok ih još uvek ima na pijacama  po povoljnoj ceni.

A kako krofne na svim slikama imaju i preliv (bilo čokoladni , šećerne mrvice ili nešto treće) tako i ove slane nisu mogle da prođu bez preliva. Za preliv sam korisila namaz od suncokreta.

Slažete li se da su dobra doručak varijanta? Pa eto inspiracije,  možda već za nedeljni doručak.

Izborom brašna mogu biti bez glutena, kakav je upravo i ovaj recept.

Slane krofne sa tikvicama recept

Potrebni sastojci:

  • 10 kašika belog kukuruznog brašna
  • 6 kašika brašna od heljde ili drugog bezglutenskog brašna
  • 1 prašaka za pecivo
  • 1 srednja tikvica narendana
  • 2 srednje šargarepe narendane
  • ½ male glavice ljubičastog luka
  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta – 200ml
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu

Priprema:

  1. U činiju narendati tikvicu i šargarepu, dodati naseckan sitno luk, jaje, so, biber. Na kraju dodati 200 ml ( 1 čašu) jogurta, ulje i sve dobro izmešati.
  2. U drugu činiju umešati brašna i prašak za pecivo.
  3. Sjediniti dve smese.
  4. Peći u zagrejanoj pećnici na 200C – 25 minuta, da porumene.

PREPORUKA

Ako želite recept za još jednostavnije projice / mafine, predlažem vam da pogledate recept: za Lagane Projice.

projice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

  • 10 kašika belog kukuruznog brašna
  • 6 kašika brašna od heljde ili drugog bezglutenskog brašna
  • 1 kesica prašaka za pecivo
  • 1 srednja tikvica narendana
  • 2 srednje šargarepe narendane
  • ½ male glavice ljubičastog luka (opciono)
  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta – 200ml
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu

Priprema

  1. U činiju narendati tikvicu i šargarepu, dodati naseckan sitno luk, jaje, so, biber. Na kraju dodati 200 ml ( 1 čašu) jogurta, ulje i sve dobro izmešati.
  2. U drugu činiju umešati brašno i prašak za pecivo.
  3. Sjediniti dve smese.
  4. Vaditi kašiom testo i puniti kačupe za mafine do 2/3.
  5. Peći u zagrejanoj rerni na 200C – 25 minuta, da porumene.

Povezani recepti

hleb od palente

Bezglutenski hleb od palente

Palenta u kombinaciiji sa povrćem, tikvicom i šargarepom. Puno je varijanti u kojima možete koristiti bezglutenski hleb od palente.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.