Čoko Čia (chia) puding

Priprema 10 minuta
Vreme pečenja 0 minuta
2 porcije / komada
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Čoko puding je bio moja današnja užina, a upravo spada u kategoriju jednostavnih, brzih, zdravih i ukusnih recepata.

Obzirom da vikend najavljuju toplo vreme predlažem da ga iskoristite za boravak u prirodi sa najdražima, a da u pripremi obroka odaberete jednostavne recepte koji su spremni za  tili čas, a uz to su i  zdravi.

Čia puding

Prednosti čia semena:

  • Pospešuje rad probave, pa time smanjuje rizik od nastanka zatvora;
  • Pospešuje hidrataciju organizma obzirom na visok udeo vode;
  • Daje osećaj sitosti pa je dobar za kontrolu apetita;
  • Čia obiluje antioksidantima, mineralima i omega 3 masnim kiselinama;

Sinoć sam konstatovala da mi je frižider potpuno prazan, tj. ostala sam na jednoj banani i par malina, tako da sam krenula u pripremu ovog pudinga od onoga što mi je bilo dostupno, a sve u želji da na posao ponesem za užinu zdravu poslasticu.

Čoko Čia (chia) puding 1

Za pripremu čia pudinga potrebni sastojci:

  • 1/3  šolje čia semena,
  • 330 ml biljnog mleka po izboru
  • 2 kašičice sirovog kakao praha
  • 2 kašičice kokosovog proteina (opciono)
  • 1 banana, maline ili drugo voće po izboru.
  1. Čia seme sam stavila u  teglu i prelila  biljnim mlekom. Dobro izmešajte smesu kako bi se izbeglo stvaranje grudvica.
  2. Zatim sam dodala kakao prah,  za pun ukus čokolade. Zatvorila teglu poklopcem  i energično protresla da se sve fino sjedini.
  3. Teglu odložiti u frižider preko noći.
  4. Ujutru sam dodala kokosov protein,  bananu isečenu na kolutove i sveže maline.  Zatvorila teglu i to je to, pravac na posao.

Količina koja se dobije je dovoljna za dve porcije pudinga. Ukus fenomeeeeenalan!

Umesto banana i malina možete čoko – čia puding jesti i uz dodatak drugog voća po izvor. jedna od meni omiljenih kompinacija je čoko čia puding sa svežim borovnicama.

Čoko Čia (chia) puding 2

Uživajte u predstojećem vikendu! Ja mu se baš radujem. Imam gust raspored za ovaj vikend, a započeću ga pešačkom turom Avalom, sa svojom porodicom i baš punoooo mališana planinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

1/3 šolje čia semena,
330 ml biljnog mleka po izboru
2 kašičice sirovog kakao praha
2 kašičice kokosovog proteina (opciono)
1 banana, maline ili drugo voće po izboru.

Priprema

  1. Čia seme sam stavila u teglu i prelila biljnim mlekom. Dobro izmešajte smesu kako bi se izbeglo stvaranje grudvica.
  2. Zatim sam dodala kakao prah, za pun ukus čokolade. Zatvorila teglu poklopcem i energično protresla da se sve fino sjedini.
  3. Teglu odložiti u frižider preko noći.
  4. Ujutru sam dodala kokosov protein, bananu isečenu na kolutove i sveže maline. Zatvorila teglu i to je to.

Povezani recepti

Veganski braunis sa batatom

Veganski braunis sa batatom

Čokoladni, posni braunis pripremljen od svega nekoliko kvalitetnih sastojaka. Sočan, jednostavno se priprema i jako ukusan.

Letnji Čiz kejk - cheese cake

Letnji čiz kejk

Letnji čiz kejk je zdravija, laganija varijant svima omiljenog cheese cake. Bez slatke pavlake.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.