Pretraga

Čoko Čia (chia) puding

Priprema 10 minuta
Vreme pečenja 0 minuta
2 porcije / komada
Facebook
Pinterest
WhatsApp

Čoko puding je bio moja današnja užina, a upravo spada u kategoriju jednostavnih, brzih, zdravih i ukusnih recepata.

Obzirom da vikend najavljuju toplo vreme predlažem da ga iskoristite za boravak u prirodi sa najdražima, a da u pripremi obroka odaberete jednostavne recepte koji su spremni za  tili čas, a uz to su i  zdravi.

Čia puding

Prednosti čia semena:

  • Pospešuje rad probave, pa time smanjuje rizik od nastanka zatvora;
  • Pospešuje hidrataciju organizma obzirom na visok udeo vode;
  • Daje osećaj sitosti pa je dobar za kontrolu apetita;
  • Čia obiluje antioksidantima, mineralima i omega 3 masnim kiselinama;

Sinoć sam konstatovala da mi je frižider potpuno prazan, tj. ostala sam na jednoj banani i par malina, tako da sam krenula u pripremu ovog pudinga od onoga što mi je bilo dostupno, a sve u želji da na posao ponesem za užinu zdravu poslasticu.

Čoko Čia (chia) puding 1

Za pripremu čia pudinga potrebni sastojci:

  • 1/3  šolje čia semena,
  • 330 ml biljnog mleka po izboru
  • 2 kašičice sirovog kakao praha
  • 2 kašičice kokosovog proteina (opciono)
  • 1 banana, maline ili drugo voće po izboru.
  1. Čia seme sam stavila u  teglu i prelila  biljnim mlekom. Dobro izmešajte smesu kako bi se izbeglo stvaranje grudvica.
  2. Zatim sam dodala kakao prah,  za pun ukus čokolade. Zatvorila teglu poklopcem  i energično protresla da se sve fino sjedini.
  3. Teglu odložiti u frižider preko noći.
  4. Ujutru sam dodala kokosov protein,  bananu isečenu na kolutove i sveže maline.  Zatvorila teglu i to je to, pravac na posao.

Količina koja se dobije je dovoljna za dve porcije pudinga. Ukus fenomeeeeenalan!

Umesto banana i malina možete čoko – čia puding jesti i uz dodatak drugog voća po izvor. jedna od meni omiljenih kompinacija je čoko čia puding sa svežim borovnicama.

Čoko Čia (chia) puding 2

Uživajte u predstojećem vikendu! Ja mu se baš radujem. Imam gust raspored za ovaj vikend, a započeću ga pešačkom turom Avalom, sa svojom porodicom i baš punoooo mališana planinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sastojci

1/3 šolje čia semena,
330 ml biljnog mleka po izboru
2 kašičice sirovog kakao praha
2 kašičice kokosovog proteina (opciono)
1 banana, maline ili drugo voće po izboru.

Priprema

  1. Čia seme sam stavila u teglu i prelila biljnim mlekom. Dobro izmešajte smesu kako bi se izbeglo stvaranje grudvica.
  2. Zatim sam dodala kakao prah, za pun ukus čokolade. Zatvorila teglu poklopcem i energično protresla da se sve fino sjedini.
  3. Teglu odložiti u frižider preko noći.
  4. Ujutru sam dodala kokosov protein, bananu isečenu na kolutove i sveže maline. Zatvorila teglu i to je to.

Povezani recepti

Veganski braunis sa batatom

Veganski brauni sa batatom

Čokoladni, posni braunis pripremljen od svega nekoliko kvalitetnih sastojaka. Sočan, jednostavno se priprema i jako ukusan.

BIO PROSTOR

Ukoliko imate pitanje, sugesiju ili predlog za saradnju pišite mi.